Alla inlägg under december 2011

Av Carolina - 10 december 2011 20:20

Hon har sina stunder den där lilla skruttan. Vid tandborstning står hon på toalettstolen för att vi ska nå. Plötsligt så böjer hon sig ner å kramar bebismagen å säger "gosa med bebis" tätt följt av "älska dig bebis". Va säger man? Älsklingsbarnet! Hoppas denna nyfunna syskonkärlek forsätter även när bebisen är på utsidan ;)


/Cakemaker

Av Carolina - 9 december 2011 18:24

Jepp, så är fallet. I hela 17 veckor är det ett litet knytte som vuxit sig större där inne. Mycket är sig likt från förra gången. Illamående (inte längre dock), sug efter surt men nu också lösgodis och sen även kolsyra...väldigt märklig grej jag vet :p Det knasiga är att jag nu mer inte vill med att äta choklad eller svamp. Inte heller krämiga typ pastasåser funkar. Tycker också att lukten från Subway i Tumba centrum är outhärdlig!  


Så i maj ska vi bli föräldrar igen :) Funderar en del på det där med att ha två barn och är nog ganska glad att vi väntat så pass som vi gjort. Vet ärligt talat inte hur jag skulle klarat med en bebis och en unge som är i den "härliga" fas A är i nu! Än så länge fattar ju A inte så mycket av det som pågår men vet att det finns en bebis i mammas mage på nåt sätt och kramar den ibland och dessutom pratar hon ibland med den genom min navel ^^


Lyssnade på den lill*s hjärta igår också men det var inte det lättaste ;) Smet iväg där inne den lilla krabaten så det tog ett tag att hitta nåt. Men tills slut kom barnmorskan fram till att hjärtat slog nog ungefär 140 slag per minut. A hade en hjärtfrekvens över 150 slag per minut i magen så just nu ligger min chansning på en liten pojke där inne.


Så in i vecka 18 idag då. Så här ska det stå till där inne i magen med det lilla livet :)


Vecka 18

Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner. 


Slänger med en bild på magen också som för övrigt är mycket större den här gången vid den här tiden än med A ;)


/Cakemaker   

Av Carolina - 7 december 2011 16:34

I morrn händer det spännande grejer vill jag lova! ;)



Presentation

Hej!

Här kan ni hitta olika recept, läsa om vardagen med en 2-åring och mina tankar om den nya bebisen som ska komma till oss i maj :)


Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards